ΕΤΑΙΡΟΙ

Neurocom LogoH Neurocom AE – είναι εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και παροχής λύσεων πληροφορικής για κρίσιμες επιχειρησιακές λειτουργίες, με επίκεντρο την αντιμετώπιση και επίλυση ζητημάτων διαχείρισης και επεξεργασίας δεδομένων, σε περιβάλλοντα απαιτήσεων με μεγάλους όγκους και με υψηλές επιδόσεις σε ταχύτητα, ακρίβεια, ασφάλεια και αξιοπιστία. Προσφέρει καινοτόμες, ανταγωνιστικές λύσεις προστιθέμενης αξίας, απευθυνόμενη σε αγορές όπως οι τηλεπικοινωνίες, ο χρηματοοικονομικός τομέας, οι μεταφορές και ο τουρισμός, αξιοποιώντας  την τεχνογνωσία της σε θέματα αναλύσεων και διαχείρισης δεδομένων, πολλαπλών μορφών (structured, unstructured, semi-structured), με πολλούς διαφορετικούς περιορισμούς (batch, stream, transaction-oriented) και σε σύνθετες ροές επεξεργασίας.


Forth LogoΤο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1983 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας. Aποτελείται από έξι Ερευνητικά Ινστιτούτα και η έδρα του και η Κεντρική του Διεύθυνση βρίσκονται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το ΙΤΕ έχει να επιδείξει άριστες επιστημονικές επιδόσεις, καθώς και μια σημαντική κοινωνική και οικονομική προσφορά, σε επίπεδο που το καθιστούν ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα διεθνώς. Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ (ΙΤΕ-ΙΠ) έχει μια μακρά ιστορία και διεθνώς αναγνωρισμένη παράδοση στη διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, στην ανάπτυξη εφαρμογών και προϊόντων και στην παροχή υπηρεσιών. Οι ερευνητικές κατευθύνσεις του ΙΤΕ-ΙΠ λαμβάνουν υπόψη τις τεχνολογίες αιχμής, τις σύγχρονες τάσεις, τις ερευνητικές και τεχνολογικές προκλήσεις διεθνώς, καθώς και τις ανάγκες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα. Το ΙΤΕ-ΙΠ είναι πρωτοπόρος αρωγός στην εφαρμογή και υιοθέτηση των Τεχνολογιών της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην Ελλάδα και στις προσπάθειες που γίνονται διεθνώς και στοχεύουν στην ανάπτυξη μίας Κοινωνίας της Πληροφορίας προσβάσιμης και αποδεκτής από όλους τους πολίτες.

Το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή (HCI) του ΙΤΕ-ΙΠ αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο αριστείας, με μακρόχρονη εμπειρία στην ανάπτυξη διεπαφών υπολογιστικών συστημάτων και λογισμικού, καθώς και στη σχεδίαση καινοτόμων μεθοδολογιών και εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού. Το Εργαστήριο διεξάγει πρωτοποριακές ερευνητικές δραστηριότητες κυρίως στον τομέα της ανάπτυξης διεπαφών για αλληλεπιδραστικές εφαρμογές και υπηρεσίες οι οποίες είναι προσβάσιμες, εύχρηστες και φιλικές προς όλους τους χρήστες, ενώ παράλληλα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία για την υποστήριξη της ανάπτυξης. Οι ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου, βασισμένες στις αρχές της Καθολικής Πρόσβασης και της Σχεδίασης για Όλους, αφορούν στην ανάπτυξη αλληλεπιδραστικών εφαρμογών και υπηρεσιών για ποικίλες πλατφόρμες, όπως είναι οι προσωπικοί υπολογιστές, οι έξυπνες συσκευές, τα κινητά τηλέφωνα τελευταίας γενιάς και άλλες υπολογιστικές συσκευές. Τα ερευνητικά αποτελέσματα του Εργαστηρίου περιλαμβάνουν υποδομές, αρχιτεκτονικές, μεθόδους, πρωτότυπα, εργαλεία και γλώσσες προγραμματισμού, καθώς επίσης μεθοδολογίες για τη συντήρηση, επαναχρησιμοποίηση, τροποποίηση και επέκταση υπολογιστικών συστημάτων. Ο συστηματικός έλεγχος, η αξιολόγηση και ολοκλήρωση των συστημάτων αυτών επιτυγχάνονται στην πράξη μέσω της ανάπτυξης προηγμένων εφαρμογών και υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα κινητά πληροφοριακά συστήματα, εφαρμογές για έξυπνα περιβάλλοντα, προηγμένες και προσβάσιμες διαδικτυακές εφαρμογές και πύλες, εφαρμογές διασκέδασης (π.χ. παιχνίδια) και εκπαιδευτικό λογισμικό. Επιπλέον, βασικός στόχος του Εργαστηρίου είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας έρευνας και ανάπτυξης για την ανθρωποκεντρική σχεδίαση της αλληλεπίδρασης σε  Έξυπνα Περιβάλλοντα. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται συστήματα, εφαρμογές και υπηρεσίες οι οποίες ενσωματώνουν πολυδιάστατες τεχνολογικές δυνατότητες, όπως είναι η αναγνώριση και παρακολούθηση των χρηστών και της αλληλεπίδρασής τους με το περιβάλλον, η κατανεμημένη αλληλεπίδραση, οι μηχανισμοί αυτοπροσαρμογής των διεπαφών, τα δίκτυα υπολογιστών, αισθητήρων και υπηρεσιών, η ενσωμάτωση ψηφιακού περιεχομένου, καθώς και οι δυνατότητες πολυτροπικής αλληλεπίδρασης. Ένας άλλος βασικός στόχος είναι η αξιολόγηση της εμπειρίας χρήσης αλληλεπιδραστικών τεχνολογιών και των επιπτώσεων των τεχνολογιών αυτών στο άτομο και στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και η ανάδειξη των δυνατοτήτων και ωφελειών τους σε διάφορες πτυχές της καθημερινής ζωής.